Hosni Mubarak ar putea fi condamnat la moarte, dacă va fi găsit vinovat

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, arestat în cadrul unei anchete privind reprimarea sângeroasă a manifestaţiilor, ar putea fi condamnat la moarte prin spânzurare, în cazul în care va fi găsit vinovat, a afirmat sâmbătă un ministru egiptean.

168 afișări
Imaginea articolului Hosni Mubarak ar putea fi condamnat la moarte, dacă va fi găsit vinovat

Hosni Mubarak ar putea fi condamnat la moarte, dacă va fi găsit vinovat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Absolut, deoarece crima de a ucide manifestanţi poate conduce la pedeapsa cu moartea dacă va fi dovedită vinovăţia", a declarat ministrul Justiţiei Abdel Aziz al-Gindi pentru cotidianul Al-Ahram, proprietatea statului.

Mubarak, în vârstă de 82 de ani, şi fiii săi Gamal şi Alaa au fost plasaţi în detenţie, la 13 aprilie, în cadrul unei anchete judiciare privind reprimarea violentă a manifestaţiilor în ianuarie şi februarie, soldată cu aproximativ 800 de morţi, potrivit unor surse oficiale.

Preşedintele Curţii de Apel din Cairo, Zakaria Shalash, citat la 15 aprilie de acelaşi cotidian, afirmase că Mubarak ar putea fi executat dacă va fi găsit vinovat.

Shalash a declarat că mărturia fostului ministru de Interne Habib al-Adli, el însuşi urmărit pentru că a ordonat să se tragă asupra protestatarilor, îl face complice dacă se va dovedi exactă. Adli a afirmat că Mubarak i-a ordonat să folosească forţa împotriva manifestanţilor.

Procesul lui Mubarak şi al membrilor regimului său face parte dintre principalele revendicări ale protestatarilor.

Fostul şef de stat, victima unei crize cardiace în timpul interogatoriului la 12 aprilie, este arestat la spitalul din Sharm el-Sheikh, staţiune balneară din Sinai, unde este consemnat la domiciliu de la înlăturarea sa de la putere, la 11 februarie. Cei doi fii ai acestuia sunt deţinuţi într-o închisoare din Cairo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici