Hosni Mubarak, convocat în cadrul anchetei privind violenţele împotriva manifestanţilor

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak şi cei doi fii ai săi sunt convocaţi de justiţie în cadrul unei anchete privind violenţele comise împotriva manifestanţilor în timpul revoltei şi pentru acuzaţii de corupţie.

16 afișări
Imaginea articolului Hosni Mubarak, convocat în cadrul anchetei privind violenţele împotriva manifestanţilor

Hosni Mubarak, convocat în cadrul anchetei privind violenţele împotriva manifestanţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mubarak şi fiii acestuia, Alaa şi Gamal, sunt convocaţi "pentru a fi interogaţi în legătură cu acuzaţiile la adresa lor privind atacurile împotriva manifestanţilor paşnici care au provocat morţi şi răniţi", a declarat procurorul general Abdel Meguid Mahmoud, într-un comunicat.

Manifestaţiile, care au avut loc între 25 ianuarie şi 11 februarie, data demisiei lui Mubarak, s-au soldat cu 800 de morţi şi mii de răniţi, potrivit autorităţilor.

Fostul şef de stat şi fiii acestuia vor trebuie să explice şi acuzaţiile referitoare la "utilizarea banului public", continuă comunicatul justiţiei.

Data audierii nu a fost însă precizată.

Fostul preşedinte egiptean a intervenit pentru prima dată, public, de la demisia sa, cu un mesaj audio televizat, în care a declarat că este victima unor "campanii de calomnie" şi a dezminţit că ascunde averi în străinătate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici