Hosni Mubarak va anunţa dizolvarea Parlamentului

Diplomaţii occidentali de la Washington anticipează că preşedintele egiptean va anunţa dizolvarea Parlamentului, dar îşi va exprima intenţia de a rămâne în funcţie până la alegerile prezidenţiale din septembrie, relatează BBC News Online.

14 afișări
Imaginea articolului Hosni Mubarak va anunţa dizolvarea Parlamentului

Hosni Mubarak va anunţa dizolvarea Parlamentului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Diplomaţi occidentali din Washington anticipează că preşedintele Hosni Mubarak va face în scurt timp un anunţ în care va preciza că nu va mai candida la alegerile din septembrie", transmite editorul BBC pentru America de Nord, Mark Mardell.

Diplomaţii au declarat pentru BBC că, în opinia lor, Mubarak va dizolva Parlamentul pentru a începe reforme constituţionale extinse, dar vrea să rămână la putere până la încheierea mandatului, potrivit lui Mardell.

Anterior, televiziunea publică din Egipt, Nile TV, anunţase că preşedintele Mubarak urmează să susţină un "discurs important" în scurt timp, fără a oferi detalii. Potrivit postului de televiziune Al-Arabiya, Mubarak va anunţa în acest discurs că nu va mai candida pentru un alt mandat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici