Hugo Chavez este în stare stabilă, în pofida unei infecţii respiratorii

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, operat în urmă cu o săptămână, în Cuba, de cancer, este în stare stabilă, deşi suferă de o infecţie respiratorie, diagnosticată luni, a anunţat marţi seara Guvernul de la Caracas.

182 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez este în stare stabilă, în pofida unei infecţii respiratorii

Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipa medicală a tratat imediat această infecţie, care "este una dintre afecţiunile foarte frecvente" ale pacienţilor care au fost supuşi unei "operaţii chirurgicale complicate", a explicat Ernesto Villegas, ministrul Comunicaţiilor.

Hugo Chavez trebuie să "urmeze un repaus absolut" în zilele următoare, la recomandarea medicilor, a precizat Villegas.

Ernesto Villegas a declarat vineri că preşedintele Chavez se recuperează în mod "satisfăcător" după intervenţia chirurgicală.

Chavez, în vârstă de 58 de ani, aflat la putere din 1999, a fost supus pe 11 decembrie, la Havana, unei intervenţii chirurgicale care a provocat "complicaţii", potrivit autorităţilor din Venezuela.

Înainte de a fi supus intervenţiei, a patra în decurs de 17 luni, Chavez, care urmează să îşi înceapă noul mandat de preşedinte la 10 ianuarie (în urma realegerii sale în octombrie), a anunţat că s-ar putea afla în "incapacitatea" de a îşi asuma funcţiile şi l-a desemnat ca înlocuitor pe vicepreşedintele Nicolas Maduro.

Duminică, ministrul venezuelean al Ştiinţei şi Tehnologiei Jorge Arreaza a oferit asigurări, la Havana, că preşedintele şi-a reluat activitatea de conducător în timpul sejurului în Cuba.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici