Hugo Chavez, operat în Cuba de abces peritoneal

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez a fost operat cu succes, vineri, în Cuba de un abces peritoneal şi va fi nevoit să îşi prelungească sejurul în insula comunistă, început cu o vizită oficială, a anunţat, vineri, la Havana, ministrul de Externe venezuelan, Nicolas Maduro, relatează AFP.

23 afișări

"Preşedintele Chavez, restabilit deja total în urma unei fracturi la genunchi, s-a confruntat cu o nouă problemă de sănătate, evaluată imediat de echipa sa medicală de încredere", a declarat ministrul de la Havana, citind un comunicat al preşedinţiei în faţa unei camere de luat vederi a televiziunii oficoale VTV.

Medicii au diagnosticat un "abces peritoneal care a motivat decizia preşedintelui Hugo Chavez să se supună imediat unei operaţii chirurgicale", a declarat el.

Nicolas Maduro a declarat că operaţia s-a desfăşurat vineri dimineaţă la Havana "cu rezultate satisfăcătoare". În vârstă de 56 de ani, Hugo Chavez "a început procesul de recuperare", înconjurat de familie, medici şi de o parte a echipei sale guvernamentale, a adăugat el.

Un abces peritoneal este o leziune infectată cu puroi, în general cauzată de o infecţie bacteriană.

"Echipa medicală apreciază că, în câteva zile, preşedintele se va putea întoarce în siguranţă în Venezuela, un aspect asupra căruia poporul nostru va fi informat cum trebuie", adaugă comunicatul preşedinţiei.

Hugo Chavez, liderul stângii radicale latino-americane, a început miercuri o vizită oficială în Cuba, după o etapă în Brazilia şi Ecuador.

Acest turneu a fost suspendat în mai în urma unei fracturi la genunchiul stâng, care l-a ţinut pe preşedinte o lună departe de evenimentele publice. El încă are nevoie de un baston pentru a se deplasa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici