Hugo Chavez şi-a depus oficial candidatura pentru noile alegeri prezidenţiale din Venezuela

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a cărui stare de sănătate a provocat nelinişte, şi-a depus oficial luni, în faţa Consiliului Electoral (CNE), candidatura sa la alegerile prezidenţiale din 7 octombrie.

252 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez şi-a depus oficial candidatura pentru noile alegeri prezidenţiale din Venezuela

Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îmi iau angajamentul în faţa Venezuelei iar lumea va recunoaşte rezultatele alegerilor prezidenţiale", a declarat Chavez în faţa CNE, el având ca adversar, pentru prima dată, un candidat unic al opoziţiei, Henrique Capriles Radonski.

Având vârsta de 57 de ani, el suferă de cancer în zona pelviană, diagnostic primit în 2011, pentru care a făcut două operaţii şi a urmat diferite tratamente medicale. Chavez este la putere din anul 1999.

Luni, el a defilat într-un camion, înconjurat de o mare roşie (culoarea simpatizanţilor săi), cele câteva străzi care despart în Caracas sediul prezidenţiei şi cel al CNE, în jur auzindu-se scandarea: "Ouh! Ah! Chavez nu va pleca!".

Îmbrăcat într-o cămaşă în trei culori şi purtând tradiţionala sa beretă roşie, Chavez, autoproclamat "candidatul patriei", a fost acompaniat de ficele sale şi de mai mulţi dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai săi.

Cu toate că a declarat sâmbătă că tratamentele medicale pe care le-a urmat au fost eficiente, există în continuare îndoieli în ceea ce priveşte capacitatea sa fizică de a participa la aceste noi alegeri.

Duminică, candidatul opoziţiei, Capriles, în vârstă de 43 de ani, a parcurs pe jos 10 kilometri, între zona de est a oraşului Caracas şi sediul CNE, acompaniat de asemenea de susţinători, pentru a-şi oficializa candidatura.

Sondajele de până acum indică un avans al lui Chavez de la 7 până la 30 la sută din intenţiile de vot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici