Hugo Chavez va fi operat din nou de cancer

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a plecat în Cuba, luni dimineaţă, pentru a fi operat din nou de cancer, a anunţat pe contul său Twitter, ministrul Comunicaţiilor, Ernesto Villegas.

350 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez va fi operat din nou de cancer

Hugo Chavez va fi operat din nou de cancer (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele Chavez a plecat din Maiquetia spre Havana pentru a fi operat. Imagini vor fi oferite la ora şapte, la VTV", televiziunea oficială, a scris ministrul.

"Tocmai i-am dat comandantului Chavez o îmbrăţişare sinceră la Caracas. I-am spus «Mergeţi şi întorceţi-vă», iar el mi-a răspuns «Bineînţeles că o să mă întorc, Elias». Amin!" a scris vicepreşedintele Elias Jaua pe pagina reţelei de socializare Twitter.

Potrivit paginii electronice a Ministerului Comunicaţiilor, preşedintele a decolat în jurul orei 01:30 ora locală (08:00 ora României).

Hugo Chavez, în vârstă de 58 de ani, ar trebui să se opereze în zilele următoare la Havana, pentru a patra oară după ce a fost diagnosticat în 2011 cu tumoare canceroasă în zona pelvisului.

Preşedintele venezuelean, care s-a declarat de două ori complet vindecat, a anunţat sâmbătă recidiva cancerului, provocând emoţie în rândul populaţiei ţării.

"Este absolut indispensabil să urmez o nouă intervenţie chirurgicală", după descoperirea "prezenţei de celule maligne în aceeaşi zonă", a declarat el.

Medicii care se ocupă de cazul său au preconizat că intervenţia va avea loc vineri, având în vedere că este deja acolo, însă Chavez a refuzat, preferând să se întoarcă în Venezuela pentru a cere Parlamentului autorizaţia de a părăsi ţara pentru mai mult de cinci zile.

Chavez, preşedintele reales la 7 octombrie, care ar trebui să acceadă oficial în poziţie pentru al treilea mandat la 10 ianuarie, l-a desemnat pe preşedintele Nicolas Maduro nu doar pentru a-i asigura interimatul în cazul în care va deveni incapabil să-şi îndeplinească atribuţiile, dar şi pentru a-l succeda în eventualitatea în care îi va fi definitiv imposibil să-şi reia locul.

În cazul în care se va afla în incapacitatea de a-şi relua noul mandat la 10 ianuarie, Constituţia prevede noi alegeri în 30 de zile şi un interimat asigurat de preşedintele Parlamentului.

Dacă Chavez va deveni preşedinte la 10 ianuarie dar va vrea să-şi părăsească postul în primii patru ani ai mandatului, atunci vor fi convocate noi alegeri, în timp ce vice-preşedintele va asigura interimatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici