Idee inedită în pandemie: Un restaurant din Budapesta „a reinventat roata” pentru distanţare socială

  • Un restaurant din Budapesta „a reinventat roata” pentru distanţare socială, scrie Reuters.
  • Puternic afectat de scăderea încasărilor din cauza pandemiei, restaurantul a servit cina în cabinele unei roţi uriaşe.
1611 afișări
Imaginea articolului Idee inedită în pandemie: Un restaurant din Budapesta „a reinventat roata” pentru distanţare socială

Sursă foto: Reuters

Restaurantul a organizat o cină „în aer”, în cabinele roţii din Piaţa Erzsebet, una dintre cele mai frumoase pieţe ale centrului cu clădiri din secolele 18-19. Clienţii au avut posibilitatea să admire Budapesta de sus, relatează Reuters.

Proprietarul Karoly Gerendai a declarat că cifra de afaceri la unul dintre restaurantele sale redeschise este de aproximativ o zecime din nivelul încasărilor pre-pandemie, iar acest lucru l-a obligat să caute noi soluţii.

„Acum este deosebit de important ca oamenii să poată fi separaţi de ceilalţi oaspeţi pentru a fi în siguranţă, iar roata este ideală, cu cabinele sale separate”, a spus acesta.

Biletele au costat până la 48.000 de forinţi (640 de lei) fiecare pentru o masă cu patru feluri şi s-au vândut în câteva zile, a spus Gerendai, deoarece clienţii au căutat o scăpare de constrângerile restricţiilor.

Gerendai intenţionează să repete evenimentul când vremea se va încălzi.

„Am vrut să ieşim puţin şi să ne bucurăm din nou de experienţe, pentru că am trăit destul închişi”, a declarat un client, Szabolcs Balazs, care a cinat împreună cu soţia şi cei doi copii.

Până duminică, Ungaria a raportat 46.290 de cazuri COVID-19 cu 1.142 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici