Ierusalimul intră în alertă din cauza ninsorilor prognozate pentru miercuri

Poliţia israeliană a anunţat închiderea a două căi principale de acces în Ierusalim imediat ce va începe să ningă, aşa cum se aştepta miercuri, în timp ce şcolile din oraş vor rămâne închise.

235 afișări
Imaginea articolului Ierusalimul intră în alertă din cauza ninsorilor prognozate pentru miercuri

Ierusalimul intră în alertă din cauza ninsorilor prognozate pentru miercuri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Zăpada a început să cadă miercuri dimineaţa pe platoul Golan, anexat de Israel, precum şi în nordul ţării şi la Hebron, în sudul Cisiordanie. Ninsori sunt aşteptate în cursul după-amiezii şi la Ierusalim, situat la 800 de metri altitudine, potrivit serviciilor de meteorologie.

Ca măsură de precauţie, poliţia a avertizat că va închide circulaţia pe străzile nr. 1 şi 443 care leagă Ierusalimul de Tel Aviv şi aeroportul internaţional Ben Gurion imediat după apariţia primilor fulgi de nea.

Această măsură a fost decisă pentru a se evita ca sute de şoferi să rămână blocaţi pe drumurile de acces în Ierusalim timp de ore întregi, ca în decembrie 2013.

Şcolile din Ierusalim, precum şi universitatea ebraică din acest oraş vor rămâne închise miercuri, la fel ca instituţiile şcolare din localităţile de la periferia Ierusalimului, în special în coloniile din Cisiordania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici