Igor Dodon a declarat că nu este responsabil pentru incidentul cu drapelul Republicii Moldova, din Iran

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, a declarat că nu se consideră responsabil de lipsa simbolurilor naţionaliste de pe steagul moldovenesc din cadrul unei vizite în Iran, incident ce a stârnit critici în mediul online, informează portalul de ştiri Unimedia.

2333 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon a declarat că nu este responsabil pentru incidentul cu drapelul Republicii Moldova, din Iran

Igor Dodon a declarat că nu este responsabil pentru incidentul cu drapelul Republicii Moldova, din Iran

Igor Dodon a postat vineri pe Twitter fotografii din cadrul unei vizite la Teheran, unde a participat la deschiderea Campionatului de şah printre femei.

În fotografiile postate se poate observa lipsa crucii şi a stemei de pe drapelul moldovenesc. Acest lucru a stârnit critici în mediul online, o persoană solicitând chiar demisia preşedintelui Igor Dodon.

El a declarat ulterior că nu se consideră vinovat pentru lipsa simbolurilor naţionaliste.

„De drapel în timpul vizitelor nu Preşedintele este responsabil, ci ţara primitoare. De obicei, de aceste subiecte se ocupă Ambasada, care lipseşte la Teheran. Ne clarificăm”, a scris Dodon pe un site de socializare.

„Mâine am întrevedere cu Preşedintele Iranului. Dacă nu au drapelul oficial al R. Moldovei, voi insista (ca, not. red.) acesta să fie scos”, a adăugat acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici