Igor Dodon a plecat la Moscova, de unde critică vizita unor politicieni europeni la Chişinău

Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a plecat la Moscova marţi dimineaţă, de unde a criticat vizita unei delegaţii de politicieni europeni la Chişinău, relatează site-ul Unimedia.info.

294 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon a plecat la Moscova, de unde critică vizita unor politicieni europeni la Chişinău

Igor Dodon a plecat la Moscova, de unde critică vizita unor politicieni europeni la Chişinău (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Igor Dodon şi liderul grupului parlamentar al PSRM, Zinaida Greceanîi, au plecat de urgenţă la Moscova marţi dimineaţă şi, potrivit unor surse, ar urma să aibă mai multe întrevederi cu oficiali ruşi.

De la Moscova, Igor Dodon a transmis un mesaj "euro-unioniştilor" prin intermediul paginii sale de Facebook. Dodon a scris în limba rusă că la "aeroport au venit astăzi dădacele euro-unioniştilor care urmează să-i îndrume pe viitor". De asemenea, liderul socialiştilor cere din nou organizarea de alegeri anticipate şi le sugerează liderilor partidelor proeuropene să urce în avion şi să plece pentru totdeauna la Bruxelles.

Trei lideri europeni au venit marţi la Chişinău pentru a participa la discuţii privind formarea coaliţiei proeuropene, în urma alegerilor legislative de la 30 noiembrie din Republica Moldova.

Preşedintele comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, Elmar Brok, preşedintele Alianţei Partidelor Liberale şi Democrate pentru Europa (ALDE), Graham Watson, precum şi un reprezentant al socialiştilor europeni participă la discuţii cu reprezentanţi ai partidelor proeuropene din Republica Moldova - Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PD) şi Partidul Liberal (PL). Întrevederea are loc în sala delegaţiilor VIP de la aeroportul din Chişinău.

Surse citate de presa moldoveană anunţaseră anterior că din delegaţie va face parte şi premierul român Victor Ponta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici