Igor Dodon: Republica Moldova şi Rusia au convenit reducerea preţului gazelor naturale

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a informat pe Facebook că a ajuns la un acord cu omologul său rus, Vladimir Putin, cu privire la reducerea preţului pe care Moldova îl plăteşte pentru gazele provenite din Rusia, informează agenţia de presă TASS.

1020 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon: Republica Moldova şi Rusia au convenit reducerea preţului gazelor naturale

Dodon: Republica Moldova şi Rusia au convenit reducerea preţului gazelor naturale

„Am fost de acord, în principiu, şi am realizat o coordonare a viitorilor paşi în privinţa cooperării în domeniul gazelor, astfel încât pot anunţa că tarifele pentru consumatorii finali nu vor creşte. Cel mai devreme la 1 octombrie, preţul gazelor ruseşti pentru Moldova urmează să scadă”, a scris Dodon.

Acordul despre care a vorbit Dodon a fost discutat în cadrul întâlnirii de sâmbătă dintre cei doi lideri.

Contractul actual al Republicii Moldova cu gigantul rus Gazprom expiră anul acesta. Anterior, preşedintele moldovean a declarat că doreşte să negocieze o reducere a tarifelor pentru gazele din Rusia. El a mai spus că Guvernul anterior a lăsat în urmă „o bombă energetică” ce ar putea duce la o creştere foarte mare a preţului gazelor pentru populaţie. De asemenea, el a mai adăugat că Republica Moldova este îngrijorată cu privire la faptul că aprovizionarea cu gaze via Ucraina ar putea fi întreruptă.

Taguri:
rusia,
r. moldova,
gaze

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici