Igor Dodon susţine că nu există riscul amplasării de baze NATO în Republica Moldova

Preşedintele moldovean Igor Dodon afirmă că nu există riscul amplasării de baze NATO în Republica Moldova, notând că nu este posibilă adoptarea unui decizii de construire de baze militare fără aprobarea şefului statului, informează agenţia de ştiri Tass.

2000 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon susţine că nu există riscul amplasării de baze NATO în Republica Moldova

Igor Dodon susţine că nu există riscul amplasării de baze NATO în Republica Moldova

"Am vizitat toate bazele militare din Republica Moldova şi nu am văzut vreun risc sau tentative de construire de baze ale altor ţări pe teritoriul ţării noastre, şi sunt sigur că nu va fi nimic de acest fel pe termen scurt - cel puţin nimic de acest fel atât timp cât eu sunt preşedinte", a declarat Dodon într-un interviu pentru postul rus Zvezda.

Întrebat dacă există posibilitatea apariţiei unor baze NATO în Republica Moldova, Dodon a răspuns: "Categoric, nu. Constituţia noastră stipulează statutul nostru neutru în cei mai clari termeni".

Preşedintele moldovean este un susţinător fervent al Rusiei şi se opune legăturilor Chişinăului cu NATO sau Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici