Igor Smirnov, pe primul loc în alegerile din Transnistria - exit-poll

Actualul lider de la Tiraspol, Igor Smirnov, conduce în alegerile prezidenţiale din Transnistria, potrivit unui sondaj realizat la ieşirea de la urne şi publicat de agenţia Vector după închiderea secţiilor de votare, relatează Itar-Tass, în ediţia electronică.

261 afișări
Imaginea articolului Igor Smirnov, pe primul loc în alegerile din Transnistria - exit-poll

Igor Smirnov, pe primul loc în alegerile din Transnistria - exit-poll (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Smirnov a obţinut 47,38 la sută voturi, fostul preşedinte al Parlamentului Evgheni Şevciuc 23,21 la sută, iar actualul preşedinte al Parlamentului, Anatoli Kaminski (susţinut de Kremlin) 22,06 la sută. Alte 7 procente au revenit liderului local al Partidului Comunist Oleg Khorzhan, liderului Mişcării Prorîv (Realizare) Dmitri Soin şi analistului politic Andrei Safonov.

În cazul în care Comisia Electorală Centrală din Transnistria va confirma aceste rezultate, Smirnov şi Şevciuk se vor confrunta în al doilea tur al alegerilor din 25 decembrie.

Agenţia transnistreană Vector este singura organizaţie înregistrată de Comisia Electorală Centrală pentru a realiza exit-poll-uri la aceste alegeri. Realizarea unui exit-poll a fost permisă de Comisia Electorală Centrală în ultimul moment, deşi anterior acestea erau interzise.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici