IMAGINI ŞOCANTE: Poliţiştii egipteni lovesc cu bâtele şi dezbracă o femeie pe stradă - VIDEO

Imagini şocante, în care poliţişti egipteni lovesc cu bâte din metal o femeie pe străzile din Cairo, au stârnit revoltă în lume.

3741 afișări
Imaginea articolului IMAGINI ŞOCANTE: Poliţiştii egipteni lovesc cu bâtele şi dezbracă o femeie pe stradă - VIDEO

IMAGINI ŞOCANTE: Poliţiştii egipteni lovesc cu bâtele şi dezbracă o femeie pe stradă

În imagini se poate vedea cum peste 10 militari lovesc cu bâtele de metal şi cu picioarele o femeie căzută la pământ pe stradă şi chiar o dezbracă, informează CNN.

Femeia a fost bătută cu bestialitate în cursul protestelor de la Cairo de la sfârşitul săptămânii, iar în timp ce zace pe jos, cu hainele rupte de pe ea, este lovită de un bărbat cu piciorul în piept.

Anterior, femeia a lovită de nenumărate ori, în cap şi pe corp, cu bare de metal, potrivit unor imagini cutremurătoare puse în circulaţie pe Internet. După ce a fost bătută de militari, un bărbat o calcă de mai multe ori pe cap. Femeia încearcă să îşi apere capul cu mâinile, însă îşi pierde cunoştinţa în acest atac ruşinos şi este lăsată să zacă pe jos, în timp ce militarii continuă să lovească trupul inert şi pe jumătate dezbrăcat.

Înainte să fie bătută de militari, femeia părea să fie susţinută de trei bărbaţi, împreună cu care fugea din calea lor. Femeia a fost oprită şi bătută, iar unul dintre bărbaţi a fost lovit şi trântit la pământ.

Ceilalţi doi bărbaţi au fost nevoiţi să îşi părăsească colegii protestatari şi să continue să alerge, uitându-se neputincioşi cum sunt bătuţi în timp ce se află întinşi pe jos.

Acesta este doar unul dintre sutele de atacuri ruşionase care au avut loc în Piaţa Tahrir din Cairo, unde militarii egipteni au intervenit în forţă, sâmbătă, împotriva protestatarilor care cer îndepărtarea armatei de la putere.

Confruntările între manifestanţi ostili puterii militare şi forţele de ordine s-au soldat cu cel puţin 10 morţi şi peste 500 de răniţi.

Sâmbătă, forţele de poliţie au distrus şi au ars corturile protestatarilor din Piaţa Tahrir. Premierul egiptean a negat însă violenţele.

Confruntările au început vineri dimineaţă, între forţele de ordine şi manifestanţi care campau de la sfârşitul lui noiembrie în faţa sediului Guvernului, pentru a protesta faţă de numirea de către armată a unui premier, Kamal el-Ganzuri, care a mai fost şef al Guvernului în timpul preşedinţiei lui Hosni Mubarak.

Confruntările s-au produs în condiţiile în care ţara este angajată de la 28 noiembrie în alegeri legislative, până în prezent dominate de formaţiunile islamiste.

Aceste violenţe sunt cele mai importante de la confruntările dintre manifestanţi împotriva armatei şi forţele de ordine, care s-au soldat cu 42 de morţi în noiembrie, în acelaşi cartier din Cairo, cu câteva zile înainte de debutul scrutinului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici