În Coreea de Nord este foamete, însă Kim Jong-Il cheltuie până la 200.000 de dolari pentru animalele sale

Liderul nord-coreean Kim Jong-Il alocă în fiecare an între 100.000 şi 200.000 de dolari pentru hrana şi îngrijirea animalelor sale domestice, în pofida penuriei alimentare care afectează în prezent ţara sa, a declarat joi un deputat sud-coreean.

2500 afișări
Imaginea articolului În Coreea de Nord este foamete, însă Kim Jong-Il cheltuie până la 200.000 de dolari pentru animalele sale

În Coreea de Nord este foamete, însă Kim Jong-Il cheltuie până la 200.000 de dolari pentru animalele sale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Yoon Sang-Hyun, membru al comisiilor de Externe şi Unificare din Parlament, a citat surse din cadrul serviciilor secrete. Acestea au refuzat să comenteze informaţiile, o situaţie frecventă.

În raportul său prezentat în Parlament, deputatul Marelui Partid Naţional (conservator, la putere) a citat şi alte exemple de cheltuieli extravagante.

Kim Jong-Il a importat în Coreea de Nord, în octombrie 2010, câteva zeci de cai ruşi din rasa Orlov Trotter, pentru familia sa, iar în 2009 şi 2010 a achiziţionat zece schi-jet-uri americane, pentru cel mai tânăr fiu al său, Kim Jong-Un, presupusul său moştenitor la conducerea statului.

Majoritatea achiziţiilor de bunuri de lux sunt efectuate prin China şi Rusia, singurele aliate importante ale Coreei de Nord, adaugă raportul, care citează de asemenea achiziţia a 600 de sticle cu vinuri franţuzeşti fine, în 2010.

Sancţiunile ONU interzic importurile de produse de lux în Coreea de Nord.

"Viaţa de lux a familiei lui Kim Jong-Il continuă, fără să ţină cont de agravarea suferinţei cetăţenilor" ţării, a declarat deputatul.

Unele asociaţii americane care tocmai au distribuit ajutoare în Coreea de Nord au avertizat luni că foametea se agravează.

ONU apreciază că şase milioane de persoane, dintr-o populaţie totală de 22 de milioane de nord-coreeni, au nevoie de ajutor alimentar.

Unii oficiali sud-coreeni afirmă că Phenianul acumulează rezerve pentru a comemora anul viitor a 100 de ani de la naşterea fondatorului ţării, Kim Il-Sung, tatăl actualului lider, Kim Jong-Il.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici