Incendiile de vegetaţie din Oregon au ars peste 3.800 de kilometri

  • Incendiile din Oregon au ars peste 3.880 de kilometri
  • Zeci de vieţi au fost luate de flăcări şi animalele suferă
  • Vremea se răceşte în Oregon, iar situaţia s-ar putea îmbunătăţi
408 afișări
Imaginea articolului Incendiile de vegetaţie din Oregon au ars peste 3.800 de kilometri

Sursă foto: profimedia

Incendiile de vegetaţie din Oregon nu se mai opresc. Peste 3.880 de kilometri pătraţi au ars în ultimele zile, aproape dublu faţă de un an tipic. Oamenii şi-au văzut casele arzând, peste 500.000 de persoane au fost evacuate sau se află în zone de evacuare. Zeci de vieţi au fost luate de flăcări.

Sute de animale au de suferit, au arsuri grave sau plămânii le cedează din cauza fumului inhalat. Un centru veterinar din Oregon a evacuat 58 de câini şi 36 de pisci. Animalele sunt îngrijite, dar personalului îi e greu să facă faţă. Inclusiv unii din membri spitalului au fost evacuaţi din case, dar încearcă să îşi facă treaba, pentru a salva animalele. Spitalul a postat poze cu animalele pe pagina de Facebook, pentru a da de săpânii care le-au pierdut în flăcări.

Oregonul se află în stare de urgenţă. Guvernatorul a anunţat că vremea se răceşte şi situaţia se va îmbunătăţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici