INCENDIU de pădure, în Croaţia: Zeci de oameni, evacuaţi dintr-o localitate aflată în sudul ţării

Zeci de locuitori au fost evacuaţi marţi dintr-o localitate din sudul Croaţiei, după ce un incendiu a izbucnit într-o pădure din apropiere, relatează televiziunea oficială HRT, citată de Reuters în pagina electronică.

541 afișări
Imaginea articolului INCENDIU de pădure, în Croaţia: Zeci de oameni, evacuaţi dintr-o localitate aflată în sudul ţării

INCENDIU de pădure, în Croaţia: Zeci de oameni, evacuaţi dintr-o localitate aflată în sudul ţării (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Flăcări puternice au înconjurat, în cursul nopţii de luni spre marţi, localitatea Trstenik, situată în peninsula Peljesac din sudul Croaţiei, una dintre cele mai faimoase regiuni croate pentru culturile sale de viţă-de-vie.

Incendiul s-a extins pe o suprafaţă cu lungimea de peste doi kilometri, cuprinzând o pădure de pini şi podgorii în cursul dimineţii de marţi, potrivit televiziunii croate.

"Ne luptăm să salvăm casele, este o situaţie instabilă, oamenii au fost evacuaţi", a declarat Petar Rasic, unul dintre pompierii aflaţi la faţa locului.

Un alt incendiu care a izbucnit pe insula Korcula din apropiere, tot în cursul nopţii, a distrus 500 de hectare de pădure de pini până marţi dimineaţă, a precizat HRT.

Croaţia se confruntă de o săptămână cu temperaturi neobişnuit de mari, în jur de 40 de grade Celsius, care generează riscuri mari de incendii forestiere de-a lungul coastei Adriatice, o regiune frecventată de turişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici