INCENDIU de proporţii în Pakistan: Cel puţin 289 de morţi - FOTO

Incendiul de proporţii care a izbucnit marţi seară la o fabrică de textile din Karachi, în sudul Pakistanului, s-a soldat cu 289 de morţi, a declarat şeful poliţiei locale.

239 afișări
Imaginea articolului INCENDIU de proporţii în Pakistan: Cel puţin 289 de morţi - FOTO

INCENDIU de proporţii în Pakistan: Cel puţin 110 morţi - FOTO (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Bilanţul precedent indica 240 de morţi, iar anterior acestuia cifra era de 110.

"Acesta este cel mai mare incendiu din istoria oraşului. Şi încă nu ştim când va înceta să se agraveze bilanţul", a afirmat, sub protecţia anonimatului, un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului Sănătăţii din provincia Sindh.

Acest bilanţ este mult mai grav faţă de cifrele furnizate în primă fază de poliţie, care a vorbit despre nouă morţi şi 20 de răniţi.

Potrivit unui fotograf al AFP, în timpul nopţii au izbucnit confruntări între poliţie şi rudele persoanelor blocate în clădire.

Printre victime se numără zece femei, a declarat Abdus Salam, un medic de la spitalul civil din Karachi, adăugând că 65 de muncitori s-au rănit aruncându-se de la ferestre pentru a scăpa din incendiu.

"A fost îngrozitor. Deodată, tot etajul a fost cuprins de flăcări şi de fum, căldura era atât de puternică încât ne-am îndreptat spre ferestre şi am sărit", a povestit de pe patul de spital Mohammed Saleem, un bărbat în vârstă de 32 de ani, care s-a rănit la picior sărind de la etajul doi. Potrivit acestuia, în momentul declanşării incendiului, în fabrică se aflau circa 150 de muncitori.

Deocamdată nu se cunosc cauzele incendiului. Ministrul Industriei din provincia Sindh a declarat că proprietarul este anchetat pentru neglijenţă.

Un alt incendiu, produs cu câteva ore mai devreme la o uzină din Lahore, al doilea oraş al ţării, s-a soldat cu 21 de morţi, potrivit unui bilanţ prezentat de autorităţile locale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici