Incendiu de vegetaţie în California: Cinci răniţi şi 1.800 de persoane evacuate

O mie de pompieri luptau joi împotriva unui incendiu la est de Los Angeles, care s-a soldat cu cinci răniţi şi a dus la evacuarea a 1.800 de persoane, au anunţat autorităţile.

128 afișări
Imaginea articolului Incendiu de vegetaţie în California: Cinci răniţi şi 1.800 de persoane evacuate

Incendiu de vegetaţie în California: Cinci răniţi şi 1.800 d epersoane evacuate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"În total patru pompieri au fost răniţi şi un civil", au precizat pompierii comitetului Riverside într-un comunicat.

Victima civilă a fost rănită miercuri şi transportată cu elicopterul la un centru de arşi, a declarat pentru presă şeful pompierilor, John Hawkins.

Cincisprezece clădiri au fost, de asemenea, distruse în oraşul Banning (150 de kilometri de Los Angeles), au adăugat pompierii.

Treisprezece elicoptere şi şase avioane combat incendiul, care a distrus deja 4.000 de hectare de vegetaţie şi este sub control doar în proporţie de 10 la sută. Cauza incendiului este necunoscută.

Flăcările au dus la evacuarea a 1.800 de persoane din mai multe oraşe din regiunea Banning şi din campingurile din parcul natural Black Mountain.

Fumul a ajuns pănă la aeroportul internaţional din oraşul vecin Palm Springs, însă pistele au rămas deschise joi, a declarat pentru presă patronul aeroportului, Tom Nolan.

Lupta cu flăcările este complicată de temperaturile ridicate, o umiditate redusă şi rafale de vânt, conform serviciilor meteorologice americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici