Incendiu de vegetaţie în Cipru, soldat cu doi morţi

Cinci state au trimis avioane pentru a ajuta Ciprul să stingă cel mai mare incendiu de vegetaţie din ultimii ani, care a provocat moartea a doi pompieri, au informat marţi autorităţile, citate de Le Figaro online.

834 afișări
Imaginea articolului Incendiu de vegetaţie în Cipru, soldat cu doi morţi

Incendiu de vegetaţie în Cipru, soldat cu doi morţi (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Franţa şi Italia s-au alăturat Greciei, Israelului şi Marii Britanii pentru a încerca să stingă focul care a izbucnit duminică la poalele munţilor Troodos, situaţi la 50 de kilometri sud-vest de capitala Nicosia.

Doi pompieri au decedat luni la spital, în urma rănilor grave cauzate de căderea într-o râpă a vehiculului în care se aflau, potrivit poliţiei.

Un alt bărbat a fost rănit în accident.

Incendiul a distrus până în prezent cel puţin 15 kilometri pătraţi de pădure, în timp ce temperaturile se apropie de 40 de grade Celsius.

Potrivit poliţiei, incendiul a fost provocat de un băiat de 12 ani care se juca cu o brichetă. Mai multe case au fost evacuate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici