Incendiu de vegetaţie la frontiera dintre cele două Corei, în zona unui parc industrial comun

Un incendiu de vegetaţie izbucnit în Coreea de Nord s-a extins în Coreea de Sud din cauza rafalelor puternice de vânt, determinând suspendarea deplasărilor transfrontaliere în zona unui parc industrial comun.

115 afișări
Imaginea articolului Incendiu de vegetaţie la frontiera dintre cele două Corei, în zona unui parc industrial comun

Incendiu de vegetaţie la frontiera dintre cele două Corei, în zona unui parc industrial comun (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

Aproximativ 50 de pompieri şi trei elicoptere încercau să stingă incendiul în partea de sud a Zonei demilitarizate, potrivit unui oficial din oraşul sud-coreean Paju, care a adăugat că nu s-au raportat victime. Accesul în zonă a fost restricţionat.

Un oficial din Ministerul sud-coreean al Unificării, care gestionează afacerile inter-coreene, a afirmat că din cauza incendiului muncitorii sud-coreeni nu pot intra sau ieşi din parcul industrial Kaesong, care este situat în Coreea de Nord, în zona de frontieră.

Cauza incendiului şi valoarea pagubelor nu sunt cunoscute deocamdată.

Parcul industrial Kaesong face obiectul unor dispute între Seul şi Phenian, un grup de oameni de afaceri sud-coreeni vizitând complexul săptămâna trecută pentru a protesta faţă de decizia Coreei de Nord de a mări salariile muncitorilor de acolo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici