Incendiu devastator în California: Autostrada Pacificului a fost închisă

Autostrada care se întinde de-a lungul Oceanului Pacific în California a fost blocată timp de câteva ore, joi, la nord-vest de Los Angeles, din cauza unui incendiu care a determinat evacuarea a zeci de persoane şi a distrus peste 2.600 de hectare de vegetaţie.

585 afișări
Imaginea articolului Incendiu devastator în California: Autostrada Pacificului a fost închisă

Incendiu devastator în California: Autostrada Pacificului a fost închisă

Incendiul, care a determinat mobilizarea a 600 de pompieri, devasta joi comitatul Ventura, la nord-vest de Los Angeles, şi ameninţa oraşele Newbury Park şi Camarillo, unde zeci de familii au fost evacuate.

Aproximativ 100 de autospeciale de pompieri şi şase elicoptere au fost trimise la faţa locului pentru stingerea incendiului, care a distrus deja peste 2.600 de hectare de vegetaţie în această regiune.

Un tronson al autostrăzii Pacificului (PCH) a fost blocat timp de câteva ore, a anunţat poliţia rutieră pe contul său de Twitter.

California State University din Channel Islands (CI) a decis, la rândul său, să îşi suspende activităţile până la noi ordine, "din cauza incendiului şi a fumului gros prezent în campus".

Serviciul naţional de meteorologie a scos drapelul roşu - avertismentul de nivel maxim - pentru sudul Californiei, joi şi vineri, considerând că riscurile de incendiu sunt "extrem de ridicate", din cauza temperaturilor ridicate şi a umidităţii reduse, amplificate de rafalele puternice de vânt.

Incendiile sunt frecvente în California, în special toamna şi iarna, când suflă vântul Santa Ana.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici