Incendiu devastator în nordul Spaniei: 10.000 de hectare de vegetaţie au fost distruse

Pompierii luptau miercuri împotriva unui incendiu care a distrus deja 10.000 de hectare de vegetaţie în nordul Spaniei, ţară afectată de un valul puternic de căldură, au anunţat serviciile de urgenţă din regiunea Castilia şi Leon.

138 afișări
Imaginea articolului Incendiu devastator în nordul Spaniei: 10.000 de hectare de vegetaţie au fost distruse

Incendiu devastator în nordul Spaniei: 10.000 de hectare de vegetaţie au fost distruse (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Înarmaţi cu tunuri cu apă şi protejaţi de uniforme de culoarea roşie, pompierii luptau pe teren împotriva flăcărilor care devorează pădurile şi lasă în urma lor un spectactol lugubru, cu trunchiuri de arbori arse, în apropiere de comuna Castrocontigo, în provincia Leon.

Din aer, 26 de avioane şi elicoptere încercau să stingă flăcările, un dispozitiv coordonat de alte trei aparate.

În total, 600 de persoane lucrau la stingerea incendiului declarat duminică, dar care era în continuare "activ" miercuri, potrivit unui comunicat a serviciilor de urgenţă.

"Deşi incendiul s-a stabilizat, condiţiile meteorologice dificile - cauzate de un val de aer cald provenind din Sahara şi care se află deasupra Peninsulei Iberice - pot provoca o schimbare a evoluţiei acestuia în orice moment", au avertizat serviciile.

"Pentru moment, nu există niciun pericol pentru populaţie", au precizat serviciile de urgenţă.

Ministerul de Interne a avertizat vineri asupra riscului ridicat al izbucnirii unor incendii în zilele următoare din cauza secetei, un fenomen agravat de temperaturile ridicate înregistrate în cea mai mare parte a ţării.

Afectată în această iarnă de o secetă fără precedent în ultimii 70 de ani, Spania se confruntă în această vară cu incendii devastatoare.

În perioada 1 ianuarie-12 august, incendiile au distrus 139.886 de hectare de vegetaţie, reprezentând 0,5% din suprafaţa forestieră a ţării, o catastrofă fără precedent de 10 ani, a anunţat Ministerului Agriculturii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici