INCENDIU în Siberia: Cel puţin 23 de morţi şi 900 de răniţi

Cel puţin 23 de oameni au murit, aproximativ 900 au fost răniţi, iar 1.300 de locuinţe au fost distruse într-un incendiu de vegetaţie care afectează 34 de localităţi din sudul Siberiei, informează The Moscow Times.

936 afișări
Imaginea articolului INCENDIU în Siberia: Cel puţin 23 de morţi şi 900 de răniţi

INCENDIU în Siberia: 1.000 de case au fost distruse. Cel puţin 15 persoane au murit şi sute au fost rănite

Noul bilanţ a fost anunţat luni de către Vladimir Markin, purtătorul de cuvânt al Comitetului rus de anchetă.

Incendiul de vegetaţie a izbucnit duminică în Republica rusă Hakasia, situată în sudul Siberiei.

Pe fondul vântului puternic, focul s-a extins rapid, distrugând aproximativ 1.300 de case din 34 de localităţi. Aproape 5.000 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, potrivit RIA Novosti.

Incendiul a fost declanşat intenţionat de fermieri, pentru arderea vegetaţiei, dar a scăpat de sub control.

Cinci dosare penale au fost deschise în legătură cu provocarea acestui incendiu, a anunţat Vladimir Markin, citat de Interfax.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici