Incendiu într-o discotecă din China, soldat cu 43 de morţi

Un număr de 43 de persoane au murit şi alte 51 au fost rănite într-un incendiu delanşat într-o discotecă din sudul Chinei, aparent din cauza unor focuri de artificii, a anunţat duminică agenţia China Nouă.

56 afișări
Imaginea articolului Incendiu într-o discotecă din China, soldat cu 43 de morţi

Incendiu într-o discotecă din China, soldat cu 43 de morţi (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Portalul Sohu.com menţionează un bilanţ de 88 de răniţi.

Incendiul s-a declanşat sâmbătă în jurul orei 23.00 (18.00 ora României), în discoteca Dance King din oraşul Shenzhen, în apropiere de Hong Kong, a anunţat China Nouă, fără a oferi detalii.

Potrivit unei anchete preliminare, accidentul a fost cauzat de focurile de artificii din club", relatează cealaltă agenţie oficială chineză China News Service.

Bilanţul mare al victimelor ar putea fi cauzat de faptul că persoanele care încercau să fugă din club au fost nevoite să traverseze o zonă îngustă, a precizat China Nouă.

"Nu era decât o alee centrală îngustă, de zece metri lungime. Multe persoane au fost rănite în busculadă", a declarat pentru China Nouă un angajat, Yang Zhi, rănit şi el în incendiu.

Dintre răniţi, cele 51 de persoane spitalizate sunt în stare stabilă, potrivit agenţiei China Nouă.

Circa 900 de persoane erau prezente în discotecă pentru a asista la un spectacol în momentul declanşării incendiului, relatează portalul Sohu.com, citând presa locală.

Fotografiile publicate de site înfăţişează rudele persoanelor prezente în discotecă reunite în exterior şi plângând.

Secretarul general al Partidului Comunist din regiunea Guangdong, Wnag Yang, a cerut autorităţilor să "calmeze" familiile victimelor. El a ordonat, de asemenea, găsirea persoanelor responsabile de tragedie şi consolidarea măsurilor de ajutor pentru îngrijirea răniţilor.

Incendiile soldate cu victime sunt frecvente în China şi sunt atribuite nerespectării normelor de securitate.

În 2007, 159.000 de incendii au fost înregistrate în China, acestea soldându-se cu 1.418 morţi şi 863 de răniţi, potrivit statisticilor recente ale Guvernului.

În 2003, 311 persoane au murit într-o discotecă din oraşul Luoyang, în centrul Chinei, în timp ce în octombrie 2007 un incendiu declanşat la o uzină din provincia Fujian a provocat moartea a 37 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici