Incendiu într-o tabără din Roma în care locuiau trei romi implicaţi într-un incident rutier

Două containere de gunoi au fost incendiate, marţi, într-o tabără de romi de la periferia Romei unde locuiau trei indivizi implicaţi într-un incident rutier soldat cu un mort şi opt răniţi, informează site-ul agenţiei ANSA.

169 afișări
Imaginea articolului Incendiu într-o tabără din Roma în care locuiau trei romi implicaţi într-un incident rutier

Incendiu într-o tabără din Roma în care locuiau trei romi implicaţi într-un incident rutier (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Locatarii taberei de nomazi Monachina, situată la periferia Romei, au declarat că indivizi neidentificaţi au aruncat sticle incendiare în containerele de gunoi.

Autorităţile nu au exclus posibilitatea unui act intenţionat. "Cauza incidentului este neclară; nu poate fi exclusă nicio posibilitate", a comunicat Poliţia italiană.

Locatarii taberei Monachina au fost vizaţi de ameninţări rasiste după incidentul rutier produs miercurea trecută. Trei romi care fugeau de poliţie cu o maşină au lovit un grup de pietoni, omorând o imigrantă filipineză şi rănind alte opt persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici