Incendiu la o rafinărie saudită, după un atac cu drone lansat de rebelii huthi din Yemen

  • Incendiu la o rafinărie din capitala Arabiei Saudite, în urma unui atac cu drone.
  • Insurgenţii huthi din Yemen au revendicat atacul.
  • Nu există informaţii despre eventuale victime.
280 afișări
Imaginea articolului Incendiu la o rafinărie saudită, după un atac cu drone lansat de rebelii huthi din Yemen

Foto: Profimedia

Un atac cu drone revendicat de insurgenţii huthi din Yemen a provocat un incendiu într-o rafinărie de petrol din capitala Arabiei Saudite, Riyad, anunţă Ministerul saudit al Energiei, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Figaro.
 
"Rafinăria de petrol din Riyad a fost atacată cu drone; incendiul care s-a declanşat este sub control", a transmis Ministerul saudit al Energiei, fără a oferi detalii despre eventuale victime.
 
Insurgenţii huthi din Yemen au revendicat atacul, anunţând că au fost lansate şase drone spre o unitate a grupului petrolier Saudi Aramco.
 
În ultimii ani, coaliţia militară condusă de Arabia Saudită a efectuat sute de raiduri aeriene în Yemen, soldate cu mii de morţi, inclusiv numeroşi civili. Raidurile vizează poziţii ale insurgenţilor huthi, susţinuţi de Iran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici