Incendiul din California ameninţă cei mai mari copaci din lume. Faimosul Grizzly Giant, un sequoia gigant despre care se crede că are aproximativ 3.000 de ani, este în pericol

  • Un incendiu de vegetaţie care se extinde în California ameninţă cel mai mare arboret de sequoia gigant din Parcul Naţional Yosemite.
  • Incendiul Washburn şi-a dublat dimensiunile în ultimele 24 de ore, iar acum se estimează că a ars aproximativ 6.500 m².
  • Pompierii lucrează pe un teren dificil pentru a proteja unii dintre cei mai mari şi mai bătrâni copaci din lume.
619 afișări
Imaginea articolului Incendiul din California ameninţă cei mai mari copaci din lume. Faimosul Grizzly Giant, un sequoia gigant despre care se crede că are aproximativ 3.000 de ani, este în pericol

Sursa foto: Twitter

Incendiul, care a izbucnit la 7 iulie, ameninţă cel puţin 500 de sequoia uriaşi din Mariposa Grove, inclusiv faimosul Grizzly Giant, despre care se crede că are aproximativ 3.000 de ani. Deocamdată, niciunul dintre ei nu a fost distrus de incendiu.
 
Departamentul de gestionare a incendiilor şi a aviaţiei din Yosemite a declarat că "protejează proactiv" livada prin instalarea unui sistem de stropire pentru a creşte umiditatea din jurul copacilor şi prin îndepărtarea potenţialilor combustibili de la faţa locului, potrivit BBC.
 
Incendiul Washburn a forţat deja aproape 1.600 de persoane să evacueze zona, inclusiv comunitatea Wawona, situată în interiorul parcului naţional, şi sute de rulote care se află în apropiere de Wawona.
 
Cauza incendiului este încă investigată. Reprezentanţii pompierilor spun că temperaturile mari fac dificilă controlarea flăcărilor.
 
Sequoia giganţi sunt unii dintre cei mai mari copaci de pe planetă. Cel mai mare are o înălţime de 83 de metri şi un diametru de peste 11 metri la bază.
 
Longevitatea lor extraordinară, pot trăi până la aproximativ 3.000 de ani, îi face, de asemenea, să se numere printre cele mai vechi fiinţe vii de pe Pământ.
 
Mariposa Grove ocupă un loc important în istoria americană, fiind prima zonă naturală pitorească protejată de guvernul federal pentru "utilizare publică, staţiune şi recreere". Legislaţia a fost semnată de preşedintele Lincoln în 1864.
 
Anul trecut, mii de sequoia gigantici au fost distruşi de incendiile de pădure din California.
 
Oficialii spun că peste 35.000 de incendii de vegetaţie au ars în SUA până acum în acest an, ceea ce este mult peste medie.
 
Temperaturile mai ridicate şi condiţiile de secetă extreme cauzate de schimbările climatice fac ca incendiile de vegetaţie să fie mai frecvente.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici