Închisorile private vor profita de pe urma raidurilor Serviciului de Imigrare al SUA-presă

După doar două săptămâni de la emiterea unui ordin executiv de către preşedintele american, Donald Trump, în privinţa expansiunii facilităţilor de detenţie a imigranţilor din apropierea frontierei cu Mexicul, câştigurile închisorilor private au crescut brusc, informează presa sud-americană.

362 afișări
Imaginea articolului Închisorile private vor profita de pe urma raidurilor Serviciului de Imigrare al SUA-presă

Închisorile private vor profita de pe urma raidurilor Serviciului de Imigrare al SUA-presă

Închisorile sunt deja aglomerate de către deţinuţi imigranţi, iar criticii au avertizat că politicile lui Donald Trump vor accentua condiţiile mizere din acestea.

Preşedintele american a început să îndeplinească promisiunile în privinţa sistării imigraţiei şi consolidării securităţii de la frontierele statului american.

Imigranţii ce nu deţin documente de şedere în SUA riscă însă cele mai grave repercursiuni, în vreme ce închisorile private sunt beneficiarii acestei acţiuni.

În comparaţie cu alţi preşedinţi, Barack Obama a implementat cele mai stricte măsuri împotriva imigranţilor, şi se aşteaptă însă ca acest lucru să fie intensificat în timpul mandatului prezidenţial al lui Donald Trump.

”Sistemului de imigrare îi lipsesc deja supravegherea riguroasă şi transparenţa”, a declarat Carl Takei, un avocat american.

Companiile închisorilor private oferă deja un cost mai scăzut de întreţinere a prizonierilor decât facilităţile conduse de Serviciului American pentru Controlul Imigraţiei şi Normelor Vamale.

Una dintre companiile cele mai cunoscute de închisori private din SUA a comunicat că este capabilă să asigure facilităţile de detenţie necesare aplicării ordinului executiv al lui Donald Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici