Incident. O navă de război germană a deschis, din greşeală, focul spre o dronă americană

  • O navă de război germană a încercat din greşeală să doboare o dronă de luptă militară americană în această săptămână.
  • Fregata Hessen a ţintit MQ-9 Reaper în timp ce se afla într-o misiune în jurul Mării Roşii, a declarat un oficial american.
  • O defecţiune a împiedicat rachetele germane să lovească drona.
1553 afișări
Imaginea articolului Incident. O navă de război germană a deschis, din greşeală, focul spre o dronă americană

Incident. O navă de război germană a deschis, din greşeală, focul spre o dronă americană

O navă de război germană a ţintit din greşeală o dronă de luptă americană care opera în jurul Mării Roşii la începutul acestei săptămâni, dar o defecţiune a scutit SUA de pierderea dronei Reaper, relatează presa americană.
 
Hessen, o fregată din clasa Sachsen, a ţintit din greşeală drona, în timp ce acesta se afla într-o misiune în apropierea Mării Roşii, a declarat un oficial american pentru Business Insider, adăugând că drona Reaper nu a suferit nicio pagubă şi că incidentul este în curs de investigare.
 
Forţele armate ale Germaniei au confirmat că a existat un incident într-o declaraţie online în care se precizează că nava Hessen a angajat o dronă care nu avea o identificare "prieten sau duşman" la începutul săptămânii şi, după ce s-a coordonat cu unităţile aliate din zonă, nava de război a tras mai multe rachete asupra dronei.
 
Cu toate acestea, rachetele nu au atins-o din cauza unei erori tehnice în sistemul radar al navei de război, deşi Germania a declarat că eroarea a fost identificată şi reparată rapid.
 
Ministrul apărării de la Berlin, Boris Pistorius, a confirmat, de asemenea, într-un briefing, că a existat un incident în care s-au tras focuri de armă asupra unei drone de recunoaştere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici