INCIDENT în Golful Persic: Avion iranian, trimis să intercepteze un aparat american fără pilot

Un avion de vânătoare iranian F-4 Phantom a încercat să intercepteze un aparat american fără pilot "deasupra apelor internaţionale", dar a renunţat la atac după sosirea altor două avioane militare americane, anunţă Pentagonul.

1056 afișări
Imaginea articolului INCIDENT în Golful Persic: Avion iranian, trimis să intercepteze un aparat american fără pilot

INCIDENT în Golful Persic: Avion iranian, trimis să intercepteze un aparat american fără pilot (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Unul dintre avioanele americane a lansat un obuz fals pentru a avertiza aparatul iranian, care a renunţat la urmărire", a explicat George Little, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

Incidentul a avut loc marţi. Drona de tip Predator efectua "un zbor secret de supraveghere de rutină deasupra apelor internaţionale ale Golfului Persic" când avionul de vânătoare F-4 s-a apropiat, a precizat Little. Distanţa dintre cele două avioane a fost de aproximativ 30 de kilometri.

"În acest context, două avioane americane de vânătoare au fost trimise imediat pentru escortarea dronei. Unul dintre avioane a lansat un trasor destinat inducerii în eroare a rachetelor cu infraroşu, iar avionul iranian s-a îndepărtat", a spus Little.

Un avion iranian a încercat, în noiembrie 2012, să doboare o dronă americană, deasupra Golfului Persic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici