Incident major în sudul Angliei din cauza unei scurgeri de petrol

Autorităţile din Anglia au luat măsuri după ce o cantitate de petrol a curs dintr-o instalaţie pe uscat şi în mare.

528 afișări
Imaginea articolului Incident major în sudul Angliei din cauza unei scurgeri de petrol

Sursa foto: Twitter/Heart South News

Incidentul s-a produs în Dorset. Scurgerea provine de la instalaţia Wytch Farm din Purbecks, unde se află unul dintre cele mai mari câmpuri petroliere din Europa, potrivit Sky News.

Reprezentanţii companiei au confirmat că a avut loc o „scurgere limitată de petrol" la unul dintre puţurile sale. Echipa de intervenţie a oprit scurgerea, au precizat operatorii sondei. O anchetă a fost lansată şi autorităţile, împreună cu compania, vor lua măsuri pentru refacerea mediului.

Agenţia de securitate sanitară le-a recomandat localnicilor să nu înoate în portul Poole sau în zona înconjurătoare.

„Orice persoană care a intrat în contact cu scurgerea trebuie să se spele imediat cu apă şi săpun. Dacă ochii au intrat în contact cu deversarea, aceştia trebuie clătiţi cu apă", cfie în recomandarea autorităţilor.

Poliţia din Dorset a declarat că incidentul este atent „supravegheat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici