INCIDENTUL ARMAT DIN SUA: Filmul evenimentelor - VIDEO

Cursa de urmărire pe străzile din Washington, între Casa Albă şi Congres, care a determinat închiderea temporară a Congresului şi a provocat un scurt moment de panică, a fost provocată de o femeie care a fost ucisă de agenţii de poliţie.

781 afișări
Imaginea articolului INCIDENTUL ARMAT DIN SUA: Filmul evenimentelor - VIDEO

INCIDENTUL ARMAT DIN SUA: Filmul evenimentelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia desfăşoară o anchetă în privinţa acestei femei, de culoare, potrivit serviciilor secrete, care îşi transporta bebeluşul - care în mod miraculos este nevătămat - în maşină, în timp ce presa vorbea despre o depresie post-partum.

La începutul după-amiezii, o maşină sport - la bordul căreia se afla şi un bebeluş de sex feminin în vârstă de un an - a încercat să treacă de o barieră în apropierea Casei Albe, la aproximativ 2,5 kilometri de Congres, a precizat şeful poliţiei Capitoliului, Kim Dine, excluzând pista teroristă.

În imaginile video difuzate de televiziunile americane, o maşină neagră, oprită, este înconjurată de circa şase agenţi. Apoi, fără dificultăţi, iese din încercuire rulând în marşarier, iar maşinile de poliţie pleacă în urmărirea sa.

Vehiculul se îndreaptă spre Capitoliu, sediul celor două Camere ale Congresului, unde aleşii americani încearcă să se pună de acord în privinţa bugetului, astfel încât activitatea guvernamentală să fie reluată la capacitate deplină.

Femeia aflat la volanul maşinii a murit după ce a fost lovită de gloanţe, a anunţat şeful poliţiei din Washington DC, Cathy Lanier, care a refuzat să ofere mai multe detalii despre suspectă. Doi poliţişti au fost răniţi.

În timpul cursei de urmărire au fost trase focuri de armă în două locuri, a precizat Lanier, când maşina a intrat într-un vehicul al serviciilor secrete, apoi când şi-a încheiat cursa într-un baraj al poliţiei, în apropierea Capitoliului.

"Nu avem nicio informaţie care să sugereze că (acest act) este legat de terorism sau că ar putea fi vorba despre altceva decât de un incident izolat", a declarat Kim Dine, şeful poliţiei Capitoliului.

Poliţia a declarat că maşina era înmatriculată în Conecticut.

Incidentul a provocat un scurt moment de panică la Washington, unde poliţia a încercuit Capitoliul şi le-a cerut angajaţilor să "închidă uşile şi ferestrele şi să se îndepărteze de ele".

"Intraţi! Intraţi!", au strigat agenţii de poliţie, grăbindu-i pe senatori să îşi găsească refugiu în interiorul Capitoliului. Mai mulţi congresmeni au povestit pentru AFP că au auzit focuri de armă.

Juan Vargas, un congresmen de California, se afla în exteriorul Capitoliului în momentul în care a auzit "ceva ce semăna cu zgomotele produse de o maşină. Nu părea să fie focuri de armă". "Ulterior am primit un apel de la asistenţii mei care mi-au spus că trebuie să fiu prudent deoarece au fost trase focuri de armă".

Senatorii Roger Wicker şi Bernie Sanders au dat asigurări pentru AFP că au auzit între patru şi şase focuri de armă în apropierea unei anexe a Senatului.

La intervale regulate, un mesaj care se auzea în difuzoare invita angajaţii Congresului şi aleşii să rămână în interiorul clădirii. "Am văzut persoane aruncându-se la pământ pentru a se proteja", a declarat senatorul Sherrod Brown.

Zeci de poliţişti înarmaţi au fost trimişi pe străzile învecinate. Alerta a fost însă ridicată după jumătate de oră.

Casa Albă a fost, de asemenea, încercuită temporar.

La 16 septembrie, Aaron Alexis, un fost puşcaş marin, a ucis 12 persoane într-o clădire a Marinei militare, la sud de Washington, după care a fost ucis.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici