India: Cel puţin 57 de morţi, în urma unui accident feroviar - VIDEO

Cel puţin 57 de persoane au murit, luni, în urma coliziunii dintre două trenuri, produsă în estul Indiei, iar mulţi pasageri sunt încă blocaţi în vagoanele celor două garnituri.

45 afișări
Imaginea articolului India: Cel puţin 57 de morţi, în urma unui accident feroviar - VIDEO

India: Cel puţin 57 de morţi, în urma unui accident feroviar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un tren expres care se îndrepta spre Calcutta a lovit, luni dimineaţă, un alt tren, care staţiona într-o gară din districtul Birbhum, la circa 200 de kilometri nord de capitala statului.

Impactul a fost atât de violent, încât ultimele vagoane ale trenului staţionat au fost proiectate în aer, pe un pod care traversează şinele, şi au rămas blocate la înălţime.

"Bilanţul a ajuns la 57 de morţi", a declarat Murtaza Hussain, un oficial local. Bilanţul anterior era de 50 de morţi. Aproximativ 120 de persoane au fost rănite în accident, iar echipele de intervenţie continuă căutările printre fiarele contorsionate.

Majoritatea victimelor se aflau în vagoane fără locuri numerotate, care sunt, în general, supraaglomerate. "Pasagerii decedaţi călătoreau în compartimente cu locuri fără rezervare. Nu avem numele lor, nici informaţiile necesare pentru a le anunţa familiile", a declarat un oficial al căilor ferate.

Accidentul a avut loc la mai puţin de două luni după o altă coliziune, provocată aparent de un sabotaj şi produsă tot în Bengalul Occidental, soldată cu moartea a aproape 150 de persoane.

Căile ferate indiene, administrate de stat, transportă zilnic circa 18,5 milioane de pasageri, fiind principalul mijloc de transport pentru distanţe lungi. În fiecare an, 300 de accidente feroviare provoacă moartea a sute de persoane.

În 1995, peste 300 de persoane au murit într-un accident feroviar produs la Ferozabad, în apropiere de oraşul Agra, unde se află celebrul Taj Mahal. Cel mai grav accident din India a avut loc în 1981, 800 de persoane murind în statul Bihar (est).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici