India va achiziţiona 36 de avioane de luptă franceze de tip Rafale

India va achiziţiona 36 de avioane de luptă franceze de tip Rafale, o achiziţie estimată la aproape patru miliarde de euro, relatează Euronews.

449 afișări
Imaginea articolului India va achiziţiona 36 de avioane de luptă franceze de tip Rafale

India va achiziţiona 36 de avioane de luptă franceze de tip Rafale (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Decizia a fost oficializată vineri în cursul primei vizite oficiale la Paris a premierului indian Narendra Modi, potrivit Euronews.

"I-am cerut preşedintelui (Francois Hollande ca Franţa) să furnizeze 36 de avioane de luptă de tip Rafale Indiei", a declarat Modi la cadrul unei conferinţe de presă.

Este vorba de al doilea acord încheiat în doar câteva săptămâni de Franţa pentru vânzarea în străinătate a unor avioane de tip Rafale.

În februarie, Egiptul a anunţat că va achiziţiona 24 de exemplare de acest aparat de zbor produs de Dassault.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici