Indicii clare că sursa E.coli este o fermă din nordul Germaniei care produce seminţe germinate

Suspciunile privind sursa contaminării cu bacteria aflată la originea epidemiei din Germania se restrâng în jurul unei ferme din nordul ţării care produce seminţe germinate, a anunţat vineri ministrul Agriculturii Isle Aigner.

560 afișări
Imaginea articolului Indicii clare că sursa E.coli este o fermă din nordul Germaniei care produce seminţe germinate

Indicii clare că sursa E.coli este o fermă din nordul Germaniei care produce seminţe germinate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru moment, indiciile (care sugerează) că seminţele germinate de la o fermă din Saxonia Inferioară ar putea fi infectate se înmulţesc ", a declarat Aigner la Hamburger Abendblatt.

"Nu există încă motive să ridicăm alerta, chiar dacă potrivit institutului (federal) Robert Koch ar fi apărut primele semne ale unei ameliorări uşoare", a adăugat ea.

Bilanţul deceselor a ajuns la 30 joi, dintre care 29 în Germania.

Ministrul Agriculturii din Saxonia Inferioară (nord), Gert Lindemann, a declarat, de asemenea, într-un interviu pentru revista Focus că există "o serie de indicii" împotriva fermei Gärtnerhof din Bienenbüttel, care este, în opinia lui, "păianjenul de pe pânză".

Aparent, cel puţin 80 de persoane care suferă de infecţii cu bacteria E.coli enterohemoragică (EHEC) în Germania au consumat seminţe germinate din această fermă, a declarat Lindemann citat de Focus, într-un comunicat publicat înainte de apariţia revistei, luni.

Ferma ar fi putut folosi seminţe murdare sau un angajat ar fi putut infecta zona din cauza unei "lipse de igienă", a adăugat Lindemann.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici