Inedit: Un fermier belgian a mutat accidental graniţa cu Franţa

  • Un fermier din Belgia a făcut furori pe reţele de socializare după ce a redesenat, din greşeală, graniţa ţării cu Franţa.
  • Un pasionat de istorie locală se plimba prin pădure când a observat că piatra care marca graniţa dintre cele două ţări era mişcată cu 2,29m.
  • Fermierul belgian, aparent enervat de piatra din calea tractorului său, o mutase pe teritoriul francez.
7260 afișări
Imaginea articolului Inedit: Un fermier belgian a mutat accidental graniţa cu Franţa

Inedit: Un fermier a mutat accidental graniţa cu Franţa

În loc să provoace un conflict ca în alte vremuri, incidentul a fost întâmpinat cu zâmbete pe ambele părţi ale frontierei, relatează BBC.

"A făcut Belgia mai mare şi Franţa mai mică, nu este o idee bună", a declarat David Lavaux, primarul satului belgian Erquelinnes, pentru postul de televiziune francez TF1.

Graniţa dintre Franţa şi Belgia se întinde pe 620 km. A fost înfiinţat în mod oficial în temeiul Tratatului de la Kortrijk, semnat în 1820 după înfrângerea lui Napoleon la Waterloo cu cinci ani mai devreme. Piatra datează din 1819, când graniţa a fost marcată pentru prima dată.

"Ar trebui să putem evita un nou război de frontieră", a declarat amuzat pentru La Voix du Nord primarul satului francez vecin, Aurélie Welonek.

Autorităţile belgiene locale intenţionează să contacteze fermierul pentru a-i cere să readucă piatra în locaţia iniţială. Dacă acest lucru nu se întâmplă, s-ar putea ajunge la ministerul belgian de externe, care ar trebui să convoace o comisie franco-belgiană de frontieră.

Lavaux a menţionat că fermierul s-ar putea alege şi cu acuzaţii penale dacă nu se conformează.

"Dacă va arăta bunăvoinţă, nu va avea nicio problemă, vom soluţiona această problemă pe cale amiabilă", a declarat el pentru site-ul de ştiri belgian Sudinfo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici