Îngrijorare în Italia şi la Vatican privind ameninţările reţelei teroriste Stat Islamic. Oficial: Reţeaua SI a avertizat că vrea să ridice steagul său la Roma

Guvernul Italiei şi Administraţia Vaticanului exprimă îngrijorare profundă în legătură cu propaganda reţelei teroriste sunnite Stat Islamic în Irak şi Siria.

1121 afișări
Imaginea articolului Îngrijorare în Italia şi la Vatican privind ameninţările reţelei teroriste Stat Islamic. Oficial: Reţeaua SI a avertizat că vrea să ridice steagul său la Roma

Îngrijorare în Italia şi la Vatican privind ameninţările reţelei teroriste Stat Islamic

"Până în momentul de faţă, nu au fost semnalate ameninţări teroriste specifice în Italia", declară Paolo Gentiloni, ministrul italian de Externe, citat de AFP.

"Există 50-60 de cetăţeni italieni care au mers în Irak şi Siria pentru a lupta de partea grupului terorist Stat Islamic", adaugă Gentiloni, comentând atacul terorist care a vizat redacţia Charlie Hebdo, în Paris, un incident soldat cu 12 morţi.

"Dar există şi un factor suplimentar de preocupare: în campania de propagandă, reţeaua Stat Islamic a avertizat că vrea să ridice steagul său la Roma. Acesta este un motiv serios de alarmare", precizează şeful diplomaţiei italiene.

Reţeaua teroristă Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant) a ameninţat că va ocupa Roma şi Vaticanul.

Papa Francisc şi Biserica Romano-Catolică au condamnat atentatul care a vizat revista Charlie Hebdo.

Ca reacţie la atentatul de la Paris, ziarele La Stampa şi Corriere della Sera au difuzat caricaturi cu caracter religios.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici