Iniţiativă pentru vânzarea insulei italiene Sardinia Elveţiei, lansată online

O petiţie pentru vânzarea insulei italiene Sardinia Elveţiei a fost lansată pe un site de socializare, iniţiatorii explicând că nivelul de trai ar creşte, iar Roma ar putea reduce astfel din datoria internaţională.

308 afișări
Imaginea articolului Iniţiativă pentru vânzarea insulei italiene Sardinia Elveţiei, lansată online

Iniţiativă pentru vânzarea insulei italiene Sardinia Elveţiei, lansată online (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproape 4.000 de persoane au semnat petiţia "Canton Marittimo", lansată pe Facebook, cerând anexarea Sardiniei de către Elveţia, relatează site-ul elveţian 20Minutes.ch, citat de BBC News online.

"Locuitorii Sardiniei au luptat mereu pentru independenţă, iar autonomia pe care ar conferi-o Constituţia Elveţiei ne-ar permite să exploatăm resursele în avantajul nostru", afirmă autorul iniţiativei, Andrea Caruso, care admite că planul de secesiune intră în contradicţie cu Constituţia Italiei.

Un sondaj de tip vox populi realizat de site-ul elveţian Bluewin relevă că trei sferturi dintre cititori sunt favorabili iniţiativei care are sloganul: "Da, în sfârşit Elveţia va avea litoral!"

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici