Inspectorii internaţionali nu au putut verifica două depozite de armament chimic din Siria

Violenţele din Siria, afectată de război civil de doi ani şi jumătate, au împiedicat accesul inspectorilor internaţionali în două depozite de armament chimic, anunţă Organizaţia Internaţională pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

135 afișări
Imaginea articolului Inspectorii internaţionali nu au putut verifica două depozite de armament chimic din Siria

Inspectorii internaţionali nu au putut verifica două depozite de armament chimic din Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Inspectorii internaţionali au încheiat activităţile de verificare în 21 dintre cele 23 de depozite declarate de Siria", a anunţat OIAC într-un comunicat, precizând că două depozite nu au putut fi verificate din cauza situaţiei precare în materie de securitate.

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a anunţat duminică primirea din partea regimului Bashar al-Assad a programului detaliat al operaţiunii de distrugere a arsenalului neconvenţional sirian.

"OIAC confirmă că Republica Arabă Siriană i-a transmis, pe 24 octombrie, declaraţia iniţială formală a programului pentru distrugerea armelor chimice. Siria s-a conformat termenului stabilit", a precizat OIAC. "Această declaraţie permite stabilirea planurilor pentru distrugerea sistematică, integrală şi verificabilă a armelor chimice declarate şi a unităţilor de producţie", a adăugat OIAC.

"Planul general de distrugere a arsenalului sirian a fost supus spre examinare Consiliului executiv al OIAC", care monitorizează distrugerea arsenalului chimic sirian în conformitate cu Rezoluţia 2.118 a Naţiunilor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici