Instrucţiuni într-un manual de terorism pentru extremiştii islamici: Declaraţi-vă homosexuali pentru a nu fi prinşi

Un nou manual de terorism îi sfătuieşte pe extremiştii islamişti să mintă în legătură cu orientarea lor sexuală dacă o femeie încearcă să se apropie de ei, pentru că aceasta ar putea fi "capcană" a serviciilor de securitate, relatează Daily Mirror, în ediţia electronică.

2411 afișări
Imaginea articolului Instrucţiuni într-un manual de terorism pentru extremiştii islamici: Declaraţi-vă homosexuali pentru a nu fi prinşi

Instrucţiuni într-un manual de terorism pentru extremiştii islamici: Declaraţi-vă homosexuali pentru a nu fi prinşi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O femeie tânără şi frumoasă ar putea veni să vorbească cu tine. Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a te proteja de o astfel de situaţie este să te rogi la Allah pentru a rămâne de neclintit. Al doilea lucru este să găseşti o scuză pentru a te îndepărta de ea şi care să fie realistă şi sensibilă, ca de exemplu că ai o prietenă de mai mulţi ani căreia îi eşti fidel sau că eşti homosexual", afirmă manualul.

Această sugestie este doar una dintre numeroasele recomandări conţinute în acest manual de 64 de pagini, scris în engleză pentru a încerca să împiedice poliţia şi MI5 să descopere identitatea teroriştilor care orchestrează atacuri pe teritoriul britanic. Acesta a fost realizat de un lider taliban din Afganistan şi a fost descoperit de Sunday Mirror, sub protecţia unei parole, pe un site de promovare a jihadului folosit de celulele britanice.

Ghidul a fost publicat după uciderea lui Osama ben Laden, sugerând că liderii Al-Qaida şi cei talibani sunt hotărâţi să lanseze atacuri de răzbunare în Marea Britanie, comentează publicaţia.

În introducere, se poate citi: Scopul nostru este să publicăm o versiune în engleză pentru un curs de instruire pentru a furniza principiile elementare de securitate pentru fraţii care lucrează în Europa".

Alte sfaturi îi avertizează pe adepţi să nu intre în contact prea mult cu vecinii şi să poarte ochelari de soare pentru a fi identificaţi mai greu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici