Instructorii militari britanici au început să antreneze soldaţi ucraineni care luptă în estul ţării

Instructorii militari britanici au început să antreneze membri ai armatei ucrainene care luptă împotriva separatiştilor proruşi în estul ţării.

680 afișări
Imaginea articolului Instructorii militari britanici au început să antreneze soldaţi ucraineni care luptă în estul ţării

Instructorii militari britanici au început să antreneze soldaţi ucraineni care luptă în estul ţării (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Cei 35 de instructori militari britanici lucrează în oraşul Mikolaiv, din sudul Ucrainei, şi ar urma să rămână aproximativ două luni în această ţară, relatează BBC News Online. Ei vor antrena forţele ucrainene pentru misiuni defensive şi medicale şi vor furniza echipament neletal.

Un acord în acest sens a fost anunţat de premierul britanic, David Cameron, luna trecută, Marea Britanie fiind primul stat occidental care efectuează un program militar de antrenament pe termen lung în Ucraina, de la începutul conflictului din est, în urmă cu un an.

Guvernul britanic furnizează de asemenea truse de prim-ajutor, saci de dormit şi echipamente de vedere pe timp de noapte.

Mai multe echipe britanice urmează să ajungă în Ucraina săptămânile viitoare, dar mobilizarea a zeci de instructori militari este o decizie simbolică ce nu va altera echilibrul militar în cadrul conflictului, comentează corespondentul BBC.

Statele Unite au anunţat deja că intenţionează să trimită un batalion de militari pentru a antrena trei batalioane de soldaţi ucraineni.

Peste 6.000 de persoane au fost ucise de la declanşarea conflictului armat în estul Ucrainei, în aprilie 2014, potrivit estimărilor ONU. Un acord de încetare a focului, semnat la Minsk, a intrat în vigoare la 15 februarie şi este în mare respectat, în pofida unor confruntări sporadice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici