Insulele Falkland organizează referendum privind apartenenţa la Marea Britanie

Locuitorii Arhipelagului Falkland (Malvine) sunt chemaţi la urne duminică şi luni în cadrul unui referendum pe tema rămânerii în cadrul Marii Britanii.

328 afișări
Imaginea articolului Insulele Falkland organizează referendum privind apartenenţa la Marea Britanie

Insulele Falkland organizează referendum privind apartenenţa la Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Argentina continuă să ceară suveranitatea Insulelor Falkland, la 30 de ani după ce acestea au fost anexate de Marea Britanie după un conflict militar, informează BBC News online.

Locuitorii arhipelagului au decis organizarea referendumului ca reacţie la presiunile Argentinei pentru negocieri.

Potrivit sondajelor, comunitatea urmează să se pronunţe pentru rămânerea sub suveranitate britanică.

Însă votul favorabil suveranităţii britanice nu va rezolva disputa teritorială. Preşedintele Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, a declarat că dorinţele localnicilor nu sunt relevante într-o dispută teritorială de acest fel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici