Insurgenţii din Frontul de Sud au anunţat că au preluat controlul asupra unei baze a armatei siriene

Rebelii sirieni au anunţat marţi că au cucerit o bază importantă a armatei guvernamentale din apropiere de oraşul Daraa, în sudul Siriei, relatează Washington Post în pagina electronică.

233 afișări
Imaginea articolului Insurgenţii din Frontul de Sud au anunţat că au preluat controlul asupra unei baze a armatei siriene

Insurgenţii din Frontul de Sud au anunţat că au preluat controlul asupra unei baze a armatei siriene

Frontul de Sud al Armatei Siriene Libere a reuşit marţi după-amiază "să elibereze" Liwa 52 (Brigada 52), a anunţat, prin telefon, purtătorul de cuvânt al acestei alianţe armate moderate, Issam al-Reis. Brigada 52 este cea mai mare bază militară din provincia Daraa, la graniţa Siriei cu Iordania, şi este importantă pentru securizarea căilor de acces spre capitala Damasc.

Guvernul de la Damasc nu a putut fi contactat pentru a confirma acest anunţ.

Atacul de marţi ar marca un nou succes pentru rebelii moderaţi din cadrul Frontului de Sud, care primesc arme şi ssusţinere financiară din partea unor ţări arabe.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupări teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Potrivit Washington Post, bilanţul victimelor conflictului ajunge la aproximativ 220.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici