Intemperiile din SUA au provocat pagube de miliarde de dolari în 2013

Statele Unite s-au confruntat în 2013 cu şapte dezastre meteorologice, printre care tornade, inundaţii, sau secete, care au provocat fiecare pagube de peste un miliard de dolari, a anunţat miercuri Agenţia naţională americană de studiere a oceanelor şi atmosferei (NOAA).

143 afișări
Imaginea articolului Intemperiile din SUA au provocat pagube de miliarde de dolari în 2013

Intemperiile din SUA au provocat pagube de miliarde de dolari în 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De asemnea, în Atlanticul de Nord au avut loc doar două uragane anul trecut, iar cifra este "cu mult sub medie" şi "cea mai scăzută din 1982", precizează NOAA.

Pe de altă parte, aproximativ 900 de tornade au avut loc în Statele Unite în 2013, dar este cea mai scăzută cifră din 1989 şi inferioară mediei anuale de 1.250, potrivit NOAA.

Cele mai costisitoare evenimente au fost tornadele din Midwest şi din nord-estul ţării din luna mai, precum şi din Ohio, din noiembrie.

Inundaţiile din Colorado şi seceta urmată de un val de caldură în vestul ţării, care a durat din martie până în septembrie, au provocat, de asemenea, pagube semnificative în 2013.

De asemenea, pertubările meteorologice importante care au avut loc în sud-estul ţării şi în Midwest în primăvara anului trecut au provocat pagube care depăşesc fiecare miliardul de dolari, a mai arătat NOAA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici