Interdicţia de circulaţie instituită la Ferguson va fi menţinută pentru duminică seara

Interdicţia de circulaţie decretată sâmbătă într-un cartier din Ferguson (centrul Statelor Unite), teatrul unor manifestaţii şi revolte după ce un tânăr de culoare a fost ucis de către un poliţist, este menţinută pentru duminică seara, a anunţat poliţia, citată de presa locală.

150 afișări
Imaginea articolului Interdicţia de circulaţie instituită la Ferguson va fi menţinută pentru duminică seara

Interdicţia de circulaţie instituită la Ferguson va fi menţinută pentru duminică seara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al poliţiei rutiere din statul Missouri, Al Nothum, a anunţat că interdicţia de circulaţie "va fi extinsă pentru o a doua zi", transmite St-Louis Post Dispatch.

Purtătorul de cuvânt nu a putut fi contactat de AFP.

Potrivit unei publicaţii locale, o conferinţă de presă va avea loc pentru a se oferi mai multe informaţii.

O interdicţie de circulaţie a fost decretată sâmbătă - de la miezul nopţii până la ora locală 05.00 (13.00, ora României) - de către guvernatorul Jay Nixon, cu scopul de a "menţine pacea" şi de a "se ajunge la dreptate" în vederea stabilirii circumstanţelor morţii lui Michael Brown.

O persoană a fost grav rănită, iar alte şapte arestate în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, prima zi a interdicţiei de circulaţie, în timp ce aproximativ 200 de manifestanţi au rămas la faţa locului în pofida intervenţiei poliţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici