Inundaţii de proporţii în Coreea de Nord. Mai multe oraşe sunt afectate

Străzile din mai multe oraşe din Coreea de Nord sunt inundate din cauza ploilor abundente, ceea ce agravează criza economică din ţara asiatică, potrivit Reuters.

268 afișări
Imaginea articolului Inundaţii de proporţii în Coreea de Nord. Mai multe oraşe sunt afectate

Inundaţii de proporţii în Coreea de Nord. Mai multe oraşe sunt afectate

Oraşele nord-coreene de la graniţa cu China au fost inundate săptămâna aceasta în urma unor ploi abundente, ameninţând să agraveze criza alimentară şi cea economică din ţară.

Radiodifuzorii de stat din Coreea de Nord au declarat că oraşul Sinuiju a înregistrat joi cele mai mari precipitaţii din acest an.

Imaginile au arătat autobuze şi alte autovehicule trecând prin apa care a umplut intersecţiile, în timp ce pietonii se bălăcesc în apropiere.

În est, în provincia Hamgyong de Nord, oficialii au intervenit pentru a se asigura că rezervele de apă nu sunt contaminate şi i-au îndemnat pe locuitori să fiarbă apa înainte de a o bea, a raportat agenţia de ştiri de stat KCNA.

Dezastrele naturale şi epidemiile pot exacerba penuria de alimente în Coreea de Nord, care se află sub sancţiuni internaţionale din cauza programelor sale de înarmare nucleară şi de rachete. De asemenea, ţara şi-a închis graniţele pentru majoritatea schimburilor comerciale pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Un raport anual al Naţiunilor Unite privind securitatea alimentară publicat joi a constatat că procentul nord-coreenilor subnutriţi a ajuns la 41,6% în perioada 2019-2021, faţă de 33,8% în perioada 2004-2006.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici