Inundaţii devastatoare în nord-estul Indiei: Cel puţin 26 de oameni au murit, sute de mii de persoane au fost afectate

Inundaţiile şi alunecările de teren provocate de ploile musonice în nord-estul Indiei s-au soldat cu 26 de morţi în timp ce alte opt persoane sunt date dispărute, a anunţat duminică agenţia de presă indiană PTI.

368 afișări
Imaginea articolului Inundaţii devastatoare în nord-estul Indiei: Cel puţin 26 de oameni au murit, sute de mii de persoane au fost afectate

Inundaţii devastatoare în nord-estul Indiei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Armata şi forţele aeriene indiene au lansat operaţiuni de salvare în zonele afectate.

Cel puţin 21 de corpuri, printre care şi cele ale membrilor poliţiei de la frontiera indo-tibetană, au fost descoperite într-o zonă izolată a statului Sikkim, în timp ce opt persoane sunt date dispărute, a precizat agenţia.

În statul Assam, cinci persoane au murit în inundaţiile care au afectat un parc natural.

Aversele au provocat revărsarea fluviului Brahmaputre şi a afluenţilor săi, cauzând inundaţii care au afectat sute de mii de persoane din regiune.

Forţele aeriene au furnizat provizii alimentare populaţiei sinistrate.

Nord-estul Indiei a suferit în mod special în cursul acestui sezon de ploi musonice, care ţine din iunie până în septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici