INUNDAŢII în Myanmar: Peste 25.000 de persoane au fost evacuate - FOTO

Peste 25.000 de persoane au fost evacuate în estul Myamnarului, devastat de inundaţii, a anunţat un oficial local miercuri, în timp ce ploile afectează de câteva zile şi Thailanda vecină.

137 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢII în Myanmar: Peste 25.000 de persoane au fost evacuate - FOTO

INUNDAŢII în Myanmar: Peste 25.000 de persoane au fost evacuate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După mai multe zile ploioase, nivelul apei a crescut în mod spectaculos în statul Karen, la graniţa cu Thailanda, determinând mii de persoane să se refugieze în 80 de tabere improvizate, a explicat pentru AFP Chum Hre, un oficial din cadrul Ministerului pentru Acţiune Socială şi Ajutor Umanitar.

"În total, 24.499 de victime ale inundaţiilor au fost evacuate" în statul Karen şi aproape 1.000 în statul Mon, situat tot la graniţa cu Thailanda, a precizat el.

"Este foarte dificil să ajungem în unele zone afectate din cauza vremii nefavorabile şi a alunecărilor de teren", a adăugat el, afirmând că au fost trimise, de asemenea, elicoptere.

Thailanda vecină a fost, de asemenea, afectată de ploi.

Şapte provincii din regat erau inundate miercuri, potrivit Ministerului de Interne. Trei persoane au murit începând de luni, în urma căderii unor copaci.

În oraşul Mae Sot, situat la frontiera cu Myanmar, nivelul apei a început să scadă în centru, dar a rămas ridicat în împrejurimi, în special în apropierea postului de frontieră dintre cele două ţări, potrivit unui oficial municipal.

Unele regiuni din Myanmar şi Thailanda sunt afectate în fiecare an de inundaţii în timpul musonului.

În 2011, inundaţii istorice au devastat o mare parte din Thailanda timp de mai multe luni, provocând sute de morţi şi paralizând o parte din industria ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici